Slasher
Tínedžerská vyvražďovačka. Delíme ju na camp slasher alias tábornícka vyvražďovačka (Piatok trinásteho), whodunit slasher s maskovaným vrahom (Vreskot, Čierne Vianoce) a „bežný“ slasher (o identitu vraha nejde, ide len o samotné vraždenie – Nezvratný osud, Halloween, Nočná mora v Elm Street). Väčšinou bývajú hrdinami mladiství, ale nie je to podmienka (Izolácia). Slasher má tradíciu predovšetkým v USA; v ostatných krajinách sveta je ho skromne (česká Čepeľ smrti).

Vreskot 4 [6O %]
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
10.05.2011 05:18

Recenzia na slasher Wesa Cravena VRESKOT 4.

Čítajte viac...
 
Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon [2O %]
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
02.03.2011 06:50

Recenzia na slasher BEHIND THE MASK: THE RISE OF LESLIE VERNON.

Čítajte viac...
 
Halloween: H20 [IOO %]
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
26.01.2011 07:06

Recenzia na slasher HALLOWEEN: H20. Je to 20 rokov, čo Laurie Strodeová videla svojho šialeného brata horieť. Popol ale nevidela.

Čítajte viac...
 
Vreskot 4
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
08.11.2010 17:16

Trailer na Vreskot 4 Wesa Cravena.

Čítajte viac...
 
Nočná mora z Elm Street [4O %]
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
14.10.2010 18:51

Recenzia na remake hororu Wesa Cravena, NOČNÁ MORA Z ELM STREET.

Čítajte viac...
 
Halloween II (4O %)
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
13.09.2010 06:37

Recenzia na slasher Roba Zombieho, HALLOWEEN II.

Čítajte viac...
 
Wes vyvražďuje
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
25.08.2010 06:46

Trailer na nový slasher Wesa Cravena (Hory majú oči, Vreskot) My Soul to Take. 3-D.

Čítajte viac...
 
Piatok trinásteho 2009 (40 %)
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
23.08.2010 07:27

Recenzia na remake klasického slasheru z produkcie Michaela Baya a jeho Platinum Dunes. Recenzia obsahuje spoilery nielen na remake, ale i na celú ságu Piatok trinásteho.

Čítajte viac...
 
Krvavý Valentín (40 %)
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
11.06.2010 05:51

Recenzia na nevydarený americký remake nevydareného kanadského slasheru Krvavý Valentín. S nevydarenými 3-D trikmi.

Čítajte viac...
 
PREVIEW Remake Nočná mora v Elm Street (II)
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
09.04.2010 07:56

V máji 2010 do slovenských kín potme zavíta kultové monštrum americkej hororovej kinematografie v remake, ktorý nikto príliš neočakáva a nikto ho už teraz nemá príliš v láske.

Čítajte viac...
 
Rozhovor s Tomášom Kučerom (Čepeľ smrti)
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
10.03.2010 07:52

V minulosti sme už jeden rozhovor mali a zhodou náhod i ten druhý sa týka hororu. Po Fabrike smrti s Gejzom Dezorzom prichádza rad na režiséra Tomáša Kučeru a jeho vyvražďovačku.

Čítajte viac...
 
Čepeľ smrti (40 %)
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
29.01.2010 12:41

Tomáš Kučera celovečerne debutuje jednou z mála existujúcich českých vyvražďovačiek. Nízkorozpočtová Čepeľ smrti sľubuje veľa pekných dievčat, ešte viac krvi a scenár, ktorý poteší (urazí?) každého, kto videl Vreskot.

Čítajte viac...
 
PREVIEW Český slasher Čepeľ smrti
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
29.12.2009 11:03

Na Slovensku sa robí minimum hororov. V podstate jediným je tatranské hixploitation Fabrika smrti. U susedov je situácia predsa len o čosi lepšia a v januári sa na DVD objaví česká vyvražďovačka s majorom Zemanom.

Čítajte viac...
 
Sága Nočná mora v Elm Street
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
02.12.2009 07:57

Noc sa leskla nesympatickým mesačným svitom a pokrivená postava vo vypĺznutom svetri švihla po zadychčanej panne. Treba niekomu vysvetľovať, kto je Fred Krueger a jeho filmová sága?

Čítajte viac...
 
Kráľovné vyvražďovačiek
Slasher
Napísal Ivan Kučera   
22.10.2009 05:29

Článok o jednej z najdôležitejších súčastí dobrého slasheru. Herečkách, ktoré vytvorili najvýraznejšie ústredné hrdinky... krátko predtým, než boli nahradené mladšími, krajšími a výkonnejšími.

Čítajte viac...
 
<< Začiatok < Predošlý 1 2 3 4 Ďalší > Koniec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL